Geen chocola van te maken

Mental coaches

De topsporter kan niet meer zonder. Topgolfers zoeken balans tussen concentratie en controle. De juiste focus of mindset. Mentale kracht ontwikkelen moet, wil je beter golfen. Prediken mentale golfgeleerden.

Zo’n drilmeester inhuren. Voorlopig echt niet, volgens Anne van Dam. In GOLF.NL Weekly 22 van 25 oktober 2016. Nuchtere dame, met genoeg zelfinzicht. Heeft vast ook niets op met zielenknijpers.

Guilty pleasure

Een stukje chocolade eten. Smakelijke snoeperij, dus ook goed voor je. Onderzocht door de University of South Australia. Neurotransmitters geven een gelukzalig effect. Een stimulerende uitwerking op je lijf. De hersenen geprikkeld. Aangescherpt door dat beschamende pleziertje.

Bij golf verlies je al gauw concentratie. Tijdens je rondje ben je 10 tot 15 minuten echt aan het spelen. De rest van de tijd loop je van bal naar bal, of kijk je naar de ligging. Maak je oefenswings of wacht op je medespelers. Die golfgoeroes vertellen altijd precies hoe ’t zit.

Effectief

Voor de recreatieve golfer. Die niet voor de prestatie gaat. Dankzij chocolade maak je betere keuzes. Puur, die is het gezondst, naar ’t schijnt. Met de meeste opwekkende stoffen en minste cacaoboter. Geassocieerd met verbetering van alertheid en mentale vaardigheden.

Vol met cacao en phenylalanine, een moeilijke naam. Voor een stofje dat je blij maakt. Je lichaam zet die chemische verbinding om. In dopamine, dat geeft je een geluksgevoel.

Mentale ruis

Gedachten in je hoofd nemen ’t over. Zakelijke of persoonlijke beslommeringen. Meestal alledaagse onbenulligheden. Niks met golf te maken. Wel funest in die 10 tot 15 minuten van alertheid. Waarin je letterlijk en figuurlijk je slag moet zien te slaan. De mental coach, flink op dreef.

Iedere golfer maakt het mee. Beginnende ellende op hole 1. De eerste afslag volledig mislukt. De volgende holes gaat het ook niet zoals je wilt. Je wordt kwader en kwader. Dus, gaat het nog slechter.

Ergernis, over alles en iedereen. Druk bezig, behalve met golf. Weg spelplezier. Niet beseffend dat het zich opstapelt. Het reservelampje brandt uiteindelijk door. Wat een gezellig golfdagje had moeten zijn, eindigt in chagrijn.

Overtuigd

Weet ik alles van. Uit eigen ervaring. De mental coach adviseert: Word je bewust van de valkuilen. Trap bijtijds op de rem en schakel terug. Meer niet. Teleurstellende oplossing. Voor een duurbetaald advies.

Geef je over aan je Guilty pleasure. Cacao verlaagt het cholesterol en activeert ons gelukshormoon. Dus, ga je te buiten aan chocola. Tijdens je eerstvolgende rondje golf. Leef je uit en chagrijn verdwijnt. Als sneeuw voor de zon.

Een smak geld neertellen voor een Masterclass zelfinzicht. Drie dagdelen, vijf weken achterelkaar. Ammehoela, laat maar. Voor een Chocoholic, echt geen chocola van te maken.

 

Categorieën: Golf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.