Alles onder controle

Scepsis

De mentale kant van golf is essentieel, vertelt John. Rust in je hoofd, de weg tot succes. M’n gefronste wenkbrauwen negerend. Een onderbelichte factor, zegt hij. Excuseer, onderbreek ik hem.

Sommigen hebben al moeite om hun sokkenla op orde te houden. Hoe ze dat klaarspelen met ’t hoofd? Bij elke slag in golf moet je hoofd op orde zijn. Stelselmatig leeg, dus. Schijnt de juiste mentale instelling om op de fairway adequaat te reageren tijdens je golfspel.

Geëxcuseerd, want het is tee-time. Bij Costa Adeje Golf Club op Tenerife. Vandaag speel ik met een Frans echtpaar. Alain, een stevige veertiger met handicap 15. Zijn vrouw is ongekwalificeerd. Niet gehandicapt, grapt hij.

Cheri

Sportief type, een echte Française. Kortgerokt, zo van oh-la-la. Onze voorkeur is converseren in Engels. Ik waag mij niet aan roestig Frans. Alain spreekt ’t gebrekkig. Cheri niet, maar samen komen wij er wel uit.

Zij geeft een krachtige, sierlijke swing ten beste. Om jaloers op te zijn, complimenteer ik haar. Ze heeft zich erop toegelegd, extra lessen. Missie geslaagd Cheri, alleen jammer. Mooi swingen, maar steevast met matig resultaat. Tja, als resultaat telt.

Betere resultaten in de baan. Wie wil dat niet. De vraag alleen is hoe, beste John. Ach, Amerikanen, altijd maar dolenthousiast. Over elke nieuwe profeet die opstaat. Wees blij als je lekker in je vel zit. Dan voel je geen stress. Jij kunt je golfproblemen beter de baas, verzekert John. Onvermoeibaar in het aanprijzen van dat boekje.

Flow

Een geest als water hebben. Kretologie van een Amerikaanse timemanagementfreak. John toonde de advertentietekst. Zoveelste commerciële uitgave. Brengt je leven efficiënt en effectief op orde. Bedrieglijk eenvoudig.

John leest voor uit zijn exemplaar. Zo’n 99% van de mensen gebruikt het hoofd als kantoor. Daar is het totaal niet op gebouwd. Je hoofd bedenkt dingen waar je op dat moment niets aan kunt doen. Je geest functioneert zonder besef van heden en toekomst. Houd je hoofd in toom en je golft beter, weet hij.

Leuk bedacht, John. Vandaag was het iedere minuut genieten. Het ging lekker door de baan. Als vanzelf, met een chipje hier, een puttje daar. Een beetje geluk. Een aangenaam zonnetje erbij. Wat een grandioos dagje.

Onnut

Schrijf alles op wat in je hoofd om aandacht vraagt, schreeuwt de folder. Noteer en leg ’t vast in een opslagsysteem. Houd het up-to-date en bij de hand zodat je elk nieuw onderwerp kunt toevoegen.

Lol in het spelletje voerde de boventoon. Compleet in de flow, de hele ronde. Puur plezier bleek het geheime wapen. Zelfs, een birdy op mijn scorecard. Alain had pech. Ook Cheri zat het niet mee. Bij John’s prestaties past alleen maar stilzwijgen.

Humpfff….. Lijstjes maken, bijhouden, ordenen en op z’n tijd weer opschonen. Stel je voor de hele dag, alsmaar druk ermee in de weer. Dan kom je aan golfen niet meer toe. Overbodige moeite, John. Want, eh, vandaag was echt alles onder controle.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.