Vlinderkind

Symboliek

De vlinder. Zinnebeeld van kortstondigheid. Van ’t leven, zo kwetsbaar en veel te snel voorbij. Tegelijkertijd een krachtig, bevrijdend symbool. Een icoon van onsterfelijkheid. Van de menselijke ziel. Die drie stadia doorloopt, volgens sommigen. Leven, dood en wederopstanding.

Op de tee van de negende hole viel het mij op. Dat bijdehante witje. Met nogal afwijkend gedrag. Het gevoel dat het diertje opriep. Het volgde mij, een heel eind. Zelfs ongewoon ver.

Bijna geland op mijn schouder. Om mee te liften. Wachtend tot na mijn volgende slag. Achter mij aan. Meevliegend op m’n bewust gekozen kronkelige weg. Naar mijn bal. Verderop geland op de fairway. Vasthoudend en zonder schijnbare angst.

Verandering

Een gevoel van lichtheid en vreugde kwam op. ’t Besef dat we soms dingen te serieus nemen. In onze steeds jachtiger wereld. Zorgelozer leven is veel beter, voortaan. Bijna zoals een dans, die vreugde schenkt. De zoetheid van ons bestaan beproeven.

Als een vlinder die de bloem keurt. Door delicate aanraking. Via de smaakreceptoren op de voorpoten. Alsof mijn vlindervriendje wilde zeggen. Fleur op, kijk uit naar verandering. Besef dat elke wending goed is. Ervaar de vreugde en de levenslust.

Sta open voor vooruitgang. Weet dat kentering goed kan zijn. Opeens vloog het weg. Het toonbeeld van gedaanteverwisseling. Van schoonheid, vergankelijkheid en onsterfelijkheid. Opvliegend als een teken van ultieme vrijheid.

Transformatie

Je existentie als rups beginnen. Bijna dood lijken te gaan. In een cocon. Wachtend tot de tijd rijp is. Om te ontpoppen als een feeëriek schepsel.

De geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Geen insect, zo maatgevend als de vlinder. Voor het proces van transformatie en gedaanteverwisseling. Ook wij mensen veranderen.

Welbeschouwd een geschenk, die waaier aan nieuwe mogelijkheden. Alsof het vlindertje wilde zeggen. Gebruik je vleugels en fladder mee de wijde wereld in!

Boodschapper

Geleedpotigen, mooie diertjes met de prachtigste kleuren. Voor veel volkeren hebben ze een speciale betekenis, las ik. Herauten uit de spirituele wereld. Hun kleur bepaalt het karakter van het bericht.

Een zwarte, brenger van slecht nieuws, over ziekte. De gele staat voor hoop en leiding. De premisse van bruin betreft gewichtig nieuws. Rood betekent een belangrijke gebeurtenis. De wit gekleurde staat voor goed geluk.

Men zegt dat zij afgezanten zijn, van boven. Als het waar is, hebben wij elkaar kortstondig ontmoet. In de gedaante van dat frêle witte creatuur. Vol dromerigheid, vrolijkheid en gratie.

Dag boodschapper, tersluiks raakte jij heel mijn wezen aan. Met de kracht van een wervelwind. Tot een volgende keer, lieve Senn. Ons aller, voor altijd en eeuwig, teder beminde Vlinderkind.

 

Advertenties

2 gedachten over “Vlinderkind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.